Kincskereső
2019
április
13
szombat

Sakk-siker

Iskolánk két tehetséges sakkozója: Böröcz Lőrinc 4.a és Mikos Péter Ferenc 3.c osztályos tanulók, első helyezést értek el az I. Zalaegerszeg Kupa Rapid sakkversenyen. Gratulálunk a kiváló eredményükhöz!

2019
március
26
kedd

Petőfi újratöltve

2019. március 9-én PETŐFI ÚJRATÖLTVE címmel Kocsis Eszter tanárnő rendhagyó irodalomórára várta a hetedikeseket.
A csapatok e-mail-ben jelentkeztek, majd előzetes feladataik között szerepelt Petőfi Sándor családfájának, írói álneveinek felkutatása, valamint a költő és Szendrey Júlia esküvőjére terveztek meghívót korhű díszítéssel és szöveggel (7.c), valamint verses formában (7.a).
A foglalkozás érdekessége volt, hogy a résztvevők összehasonlították Petőfi és egy kortárs költő, Lackfi János munkásságát és személyiségét. Majd párbeszédeket készítettek és adtak elő Petőfi életútjának 1-1 nevezetes eseményéhez kapcsolódva. A második részben információkkal töltötték fel a költő képzeletbeli facebook profilját, fontos eseményeket posztoltak. Ezt kvízjáték és puzzle kirakás követte. Munkájukat tabletek is segítették.
A rendezvény ideje alatt tanulói munkákból láthattunk kiállítást, virtuális faliújság formájában is.

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/rendhagyo-irodalomora-specialis-feladatokat-oldottak-meg-az-egerszegi-diakok-2897896

petofi ujratoltve2019a
petofi ujratoltve2019b
2019
március
25
hétfő

Tavaszi virágültetés

"Idővel minden virág arca a Nap felé fordul."

A PDK újra virágossá tette az iskola udvarát!
Köszönjük a támogatást Kertészet Bocfölde!

2019
február
12
kedd

Győzelem terematlétikában is

GYŐZELEM! :)
2019. február 9-én Keszthelyen a Sport XXI. Terematlétikai U 11-es régiós döntőn vettek részt iskolánk atlétái. A Zalaszám-ZAC legfiatalabbjai remek ellenfelek ellen versenyezve nyerték meg döntőt! Minden versenyszámban elsőként végeztek. A gyerekek igazi csapatként, egymásért küzdve érték el ezt a kiváló eredményt!
A csapat tagjai: Gerencsér Anna, Simon Judit, Iancu Jázmin, Tarsoly Hanna, Csalló Noel, Peresztegi Zalán, Tuboly Milán, Vörös Olivér
Felkészítő: Szabó Gábor testnevelő
Szívből gratulálunk az „aranyos” csapatnak és a Tanár Bácsinak is!

terematletika2019
2019
február
08
péntek

B33 - Irány az országos!

IRÁNY AZ ORSZÁGOS!
B33 DIÁKOLIMPIA I. RÉGIÓ
Február 7-én lezajlott az I.régió regionális döntője Szombathelyen. Izgalmas mérkőzések és összecsapások meghozták a torna végeredményét, mely fiú és leány kategóriában egyaránt az „A” korcsoportban 2, a „B” korcsoportban 3 csapat továbbjutását jelenti az országos döntőbe.
A Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola B33-as kosárlabda csapata minden mérkőzését megnyerve, nagyot küzdve területi bajnok lett! Hatalmas gratuláció a gyerekeknek, nagyon ügyesek voltak!
A csapat tagjai: Csuti Kornél (Dózsa), Gyimes Áron (Dózsa), Makkos Dávid (Petőfi), Némethy Barna (Petőfi)
Felkészítők: Földesi Ádám, Szabó Gábor testnevelők
b33

Első<<12345678910>>Utolsó